Ontdek de Kracht van Blauw: Communicatie, Vertrouwen en Persoonlijke Groei!

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 11:04
de krachtige taal van blauw

Het begin, een vraag op Instagram

Gisteren werd me op instagram gevraagd ‘Wat zegt de kleur blauw?’ Zulke vragen zetten me aan en ik reageerde kort op haar vraag, maar zoals met elke kleur kun je alle kanten op en ook weer niet, zo heeft elke kleur unieke eigenschappen en kwaliteiten en hebben ze een positieve en een negatieve kant. Dat inspireerde me er hier wat dieper op in te gaan. 

 

Blauw en Communicatie

Blauw staat centraal in communicatie, niet alleen in het spreken, maar ook in het vermogen om te luisteren. Deze eigenschap kan van onschatbare waarde zijn, vooral in lastige gesprekken waarbij het cruciaal is om jezelf duidelijk uit te drukken en tegelijkertijd de ander te begrijpen.

 

 

Een Persoonlijke Ontmoeting met Blauw

Laatst had ik zelf zo'n pittig gesprek waarbij ik compleet overvallen werd door een onaangename boodschap. Mijn eerste instinct was om mezelf te verdedigen, om uit te leggen waarom de ander het verkeerd zag. Ik keek naar mezelf en zag blauwe kleding, zowel een blauwe broek als een blauw shirt en temidden van al die  blauwe kleding die ik droeg, besefte ik plotseling: sommige gevechten zijn niet te winnen. Soms is het beter om te zwijgen, om te stoppen met communiceren, zelfs als dat moeilijk is. Het was een wake-up call voor mij, een herinnering aan de valkuilen die schuilen achter deze anders zo kalme kleur.

De Prachtige Kanten van Blauw

Maar laten we vooral niet vergeten dat blauw ook zijn prachtige kanten heeft, waar ik persoonlijk enorm van geniet, ik hou van blauw! Het straalt diplomatie, eerlijkheid en betrouwbaarheid uit. Mensen die vaak blauw dragen, zijn vaak verantwoordelijk en loyaal, met een diepgeworteld gevoel van integriteit en oprechtheid. Voor mij hele belangrijke kernwaarden. Ze zijn vaak degenen die anderen verzorgen, onderwijzen en helpen bij het oplossen van problemen, en ze doen dat op een praktische en doeltreffende manier.

De Kracht van Kleur

Kleur is overal om ons heen, en het heeft een enorme impact op ons, zelfs op een onbewust niveau. Het kan onderliggende problemen blootleggen, nieuwe emoties en gedachten opwekken, maar het kan ook onze grootste kwaliteiten naar voren brengen. Benieuwd naar wat kleur voor jou kan betekenen? Ik sta klaar om je te begeleiden en te ontdekken hoe kleur jou kan helpen groeien en bloeien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.