Navigeer jouw levenspad met de psychologie van kleur en Human Design

Gepubliceerd op 31 oktober 2023 om 09:32

Heb je ooit het gevoel gehad dat je zoekende bent in het leven? Dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het begrijpen van jezelf en het nemen van de juiste stappen? Ik ken dat gevoel maar al te goed. Gelukkig ontdekte ik een reis die mijn leven drastisch veranderde: De psychologie van kleur en Human Design. Over mijn reis met kleur heb ik al eerder gedeeld, maar over Human Design heb ik nog niet eerder wat geschreven. Ik neem je mee.

Ontmoeting met kleur en Human Design

Een aantal jaar geleden zat ik flink in de knoop met mezelf. Ik zocht naar antwoorden en maakte een afspraak bij een holistisch therapeut. Door haar maakte ik kennis met de psychologie van kleur en met Human Design. Beiden waren volledig nieuw voor me.

Thuis dook ik hier natuurlijk volledig in en een wereld ging voor me open. Ik begon met de psychologie van kleur en verdiepte me in de taal die kleur is. Wat later ging ik me ook meer verdiepen in Human Design.

Het was alsof ik mezelf voor het eerst écht begreep. Het bijzondere aan Human Design is dat het geen test is, het is een vaststaande blauwdruk die niet verandert. Wel kwam ik erachter dat ik geconditioneerd was, bepaald gedrag had aangeleerd omdat ik dacht dat het zo hoorde.

Zoals altijd dook ik volledig in het onderwerp, zoals gezegd eerst in de psychologie van kleur en daarna in Human Design. Boeken werden aangeschaft, mijn eigen design werd geanalyseerd, ik volgde readings en cursussen. Maar al snel merkte ik dat het bij zowel kleur als Human Design niet alleen om kennis draait. Het gaat om experimenteren, voelen hoe het voor jou is. Het reikt mogelijkheden aan, maar het is aan jou om ermee aan de slag te gaan.

De kracht van je eigen ik

Human Design erkent dat ieder individu uniek is. Iedereen heeft een eigen blauwdruk en een eigen pad te bewandelen. Het draait niet om het aanmeten van bepaalde eigenschappen, maar om het ontdekken en omarmen van wie je werkelijk bent. Het is een kompas op je levensreis, met inzichten die je helpen om keuzes te maken die in lijn zijn met jouw ware zelf.

De uitdaging van deconditioneren

Een eye-opener was het besef van mijn eigen conditionering. Ik had bepaald gedrag aangeleerd omdat ik dacht dat het zo hoorde. Human Design confronteerde me met mijn eigen aangeleerde patronen en gaf me de tools om deze te herkennen en te doorbreken. Het was en is niet altijd makkelijk, maar het geeft me de vrijheid om steeds authentieker te zijn, zonder de last van verwachtingen van anderen.

Mijn reis met Human Design en De Psychologie van Kleur is een avontuur vol zelfontdekking en groei geweest en de reis is nog niet afgelopen! Het heeft me geholpen om inzicht te krijgen in wie ik werkelijk ben en hoe ik mijn leven op een authentiekere manier kan leiden. Het is een constant proces van experimenteren en leren, maar het heeft me de kracht gegeven om mijn eigen pad te volgen. Als jij ook op zoek bent naar antwoorden en je voelt dat ik je daarbij kan helpen…. Samen kunnen we jouw unieke reis starten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.