Het Avontuur van Solliciteren: Een Reis naar Zelfontdekking

Gepubliceerd op 20 februari 2024 om 15:50

Nu mijn  tijd als projectleider bij CWZ ten einde loopt, begint er voor mij een nieuw hoofdstuk: het avontuur van solliciteren. Voor wie mij kent, weet dat ik veel waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling, in het bijzonder aan Human Design en de psychologie van kleur. Als projector weet ik dat mijn unieke design mij anders maakt dan 80% van de mensen. Ik ben hier om de diepere aspecten van het leven te begrijpen en anderen te begeleiden met mijn wijsheid. Maar soms kan dat wachten op erkenning een uitdaging zijn, vooral in de wereld van sollicitaties.Hoe combineer ik mijn strategie “wachten op de uitnodiging”  met solliciteren? Hoe pas je dat wachten toe als je actief moet zijn in het sollicitatieproces, de schoorsteen moet tenslotte ook gewoon roken? Het is een evenwicht tussen geduldig zijn en toch in beweging blijven. Dus op die fantastische vacature reageerde ik met een mooie motivatiebrief en cv. Dit resulteerde in een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.  Ondanks de warme organisatie en het prettige gesprek, voelde ik intuïtief dat ik er niet helemaal tussen paste. En inderdaad, de afwijzing volgde een paar uur later. Ik was misschien toch wat veel, te aanwezig (en dan heb ik mezelf bewust heel rustig opgesteld) en paste waarschijnlijk niet zo goed in het team. Toen ik dat hoorde dacht ik bij mezelf: hallo projector met je gefocuste aura. Soms kan het voelen alsof ik te veel ben, te aanwezig, te anders. Maar ik weet; juist mijn uniekheid is mijn grootste geschenk. Als Projector breng ik een unieke blik en perspectief naar de tafel. Ik mag werken aan het omarmen van mijn eigenheid en trots zijn op wat mij onderscheidt van anderen. Mijn unieke kwaliteiten zijn precies wat een werkgever zoekt.

Voor mijn mede-projectors die zich ook in deze zoektocht bevinden, heb ik een paar tips:

Authenticiteit in Kleur: Laat je kleuren schitteren tijdens het sollicitatieproces. Draag kleding die jouw energie en persoonlijkheid weerspiegelt. Warme tinten zoals goud, zacht oranje en diep paars kunnen je aura versterken en vertrouwen uitstralen. Maar ook blauw kan heel passend voor je zijn, draag vooral kleuren en kleding waar je je lekker in voelt. 

Luisteren naar je Innerlijke Gids: Als projector ben je bijzonder goed in het aanvoelen van de juiste timing en plek. Luister naar je intuïtie tijdens het solliciteren. Voel je een sterke connectie met een bepaald bedrijf of vacature? Dat kan een teken zijn dat het de juiste weg is voor jou.

Omarm je Uniciteit: Vaak brengen afwijzingen teleurstelling, maar zie ze als leermomenten. Blijf geloven in jezelf en je capaciteiten. Jouw perfecte match ligt ergens op je te wachten, en elke stap brengt je dichter bij die droom.

Dus, laten we solliciteren omarmen als een spannend avontuur vol mogelijkheden. Met de kracht van Human Design en de pracht van kleuren aan onze zijde, zijn we klaar om elke uitnodiging met open armen te ontvangen. De toekomst wacht op ons allemaal!

En mocht jij nou die persoon zijn die denkt: "He, ik vind de energie die Janneke uitstraalt echt tof en heb de perfecte uitdaging voor haar",  nodig me uit voor een kop koffie!

 

Met liefde en vertrouwen,

JannekeReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.