Colournosticssessie

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 13:13

Colournostics, een prachtige tool, die beweging brengt, in beweging zet. Je helpt blokkades op te ruimen en stappen te zetten. Vandaag geef ik je een kijkje in hoe zo'n sessie nu in zijn werk gaat. 

De tweede sessie

Voor de tweede keer zit ze bij mij aan tafel. De eerste colournosticssessie heeft veel in beweging gebracht en ze is toe aan een volgende sessie. Deze prachtige dame is er eentje van een tweeling en heeft een oudere zus. Van kleins af merkt ze dat ze anders is dan haar ouders, haar zussen. Haar ouders runnen een boerderij en een camping en ook daar voelt ze zich niet gehoord en niet gezien. Het overlijden van haar moeder maakt dat haar vader achterblijft met een druk bedrijf EN de zorg voor 3 dochters. Hij doet zijn best, maar veel tijd en liefde is er niet.  

En nu, nu is haar vader er ook niet meer en hij heeft zijn bedrijf als erfenis aan zijn kinderen geschonken. Het bedrijf waar ze zich nog steeds niet gehoord en gezien voelt en wat ze nu noodgedwongen runt met haar zussen, het bedrijf dat ze niet wil, waar ze op stuk loopt, waar ze stress van krijgt. 

En hoe maakt ze nou duidelijk aan haar zussen dat ze dit niet meer wil, dat ze geen onderdeel meer wil zijn van het bedrijf, maar nog wel graag in goed contact met haar zussen blijft. De eerste sessie heeft haar al stappen laten zetten, tijd voor sessie twee.  

Geef je uitdaging en blokkade een kleur

Ik vraag haar haar probleem een kleur te geven en net als de vorige keer kiest ze resoluut voor rood. Naar aanleiding van deze kleur laat ik haar de zinnen lezen die horen bij kaart 1, het huidige probleem. Ze schrijft veel van de zinnen uit het boek over, maar de belangrijkste zijn voor haar dat ze geconfronteerd wordt met kwaadheid, frustratie, stress en machteloosheid. Ze ervaart weinig energie en voelt zich depressief, heeft een laag libido en mist passie. De tranen zitten hoog maar de kleur en de bijbehorende zinnen kloppen, dit is echt hoe voor haar haar probleem eruitziet.   

We gaan door naar kaart 2, ik vraag haar wat haar tegenhoudt om oplossingen te vinden, wat haar verhindert om vooruit te gaan en ook hier kiest ze pijlsnel dezelfde kleur als de vorige keer. In dit geval geel.  Ook hier schrijft ze veel en dat zal ze gedurende de hele sessie ook blijven doen. Het is haar manier om de chaos in haar hoofd te ordenen en ookal kan ik niet meer zo goed lezen wat ze allemaal opschrijft, het helpt haar en dat is het belangrijkste.

Nog even over dat geel. Zinnen als “ik ben nerveus, voel me verloren of heb een negatieve kijk op het leven” “Ik ben een warhoofd met te veel rommel in mijn gedachten” “Ik mis focus” springen er voor haar echt uit. We praten er nog even over door, maar ik wil niet te lang blijven hangen in het negatieve, het zware, dus ik neem haar al snel mee in een korte maar fijne meditatie. Ze blijft lang hangen in de meditatie en ik zie haar schouders en gezicht ontspannen, ze is klaar voor de volgende 3 stappen.  

Hoe ziet het eruit als alles goed is?

Ik laat haar de kleur voor kaart 3 kiezen, de kleur van verandering. Je hoeft nu nog niet te weten hoe het allemaal op zijn plaats valt, het is jouw poort naar vooruitgang. Ze kiest de kleur blauw, waarmee ze aangeeft dat ze zich veilig en kalm en ontspannen voelt. Ze mag vol zelfvertrouwen spreken en heeft haar stem gevonden. Ongewilde verantwoordelijkheden kan ze aan anderen teruggeven.  

Met violet, de kleur die ze kiest bij kaart 4, kan ze de transformatie die ze heeft ervaren bij de kleur blauw verder versterken. Ze is vrij van twijfel en last. Ze staat open om inspiratie en nieuwe ideeën te ontvangen.  

Tot slot kaart 5, de kleur die staat voor haar nieuwe perspectief. Ze kiest hier voor de kleur groen, waarmee ze zelf haar nieuwe grenzen bepaalt en gezonde relaties creëert.  

 

Licht en opgelucht?

Ze is blij met deze drie kleuren blauw, violet en groen. Licht en opgelucht gaat ze weer richting huis, verder spelen met deze kleuren. Colournostics is een proces voor persoonlijke verandering. De veranderingen zijn het resultaat van je onderbewuste overtuigingen, die vaak verborgen zijn. Met kleur heeft ze deze veranderingen onthuld. Ze heeft met kleur haar overtuigingen verandert en daarmee haar perspectief.

Wat zal volgen zijn nieuwe gevoelens, nieuwe gedachten, een andere houding en andere daden. Zie het als het planten van zaden, die zullen groeien en bloeien, vooral als je ze water geeft.

Ik weet zeker dat ik haar nog vaker ga zien, voor een nieuwe colournosticssessie of voor een persoonlijke kracht traject, waarmee ze kennis maakt met haar kwaliteiten en hoe ze die prachtige kwaliteiten met kleur zichtbaar maakt. Deze mooie dame komt er wel en ik voel me dankbaar en trots, dat ze me voldoende vertrouwt om dit probleem aan te kijken en ik heb vertrouwen in haar, haar energie, haar wil om het goede te doen en het anders te doen, voor zichzelf te kiezen.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.